بررسی محصولات لبنی می ماس و تولید و استاندارد و کنترل کیفیت آنها

مطالب دیگر:
🔥مدل سرآمدی EFQM و بررسی میزان اثر بخشی و شناسائی كانالهای ارتباطی بین كاركنان و مدیریت در شركت🔥تحلیل معادلات ساختاری و تعیین رابطه آماری بین هوش هیجانی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی در یک مرکز تحقیقاتی🔥بررسی تأثیر خودنظارتی و منبع كنترل بر تعهد سازمانی كارمندان اداره آموزش و پرورش شهرستان سبزوار🔥بررسی روابط بین رهبری تحول گرا،رضایت و تعهد كارمندان در سازمان ها🔥ترجمه طلایی مکان یابی بهینه گره در شبکه های مسیریابی فرصت طلب بی سیم🔥ترجمه طلایی صف بندی موازی برنامه نویسی DNA🔥ترجمه طلایی PHRHLS: مسیریابی مشترک مبتنی بر جابجایی-پیش­بینی و سرویس مکان سلسله­مراتبی برای VANETها🔥متن ترجمه شده رشته برق(اندازه گیری ولتاژ بالا)🔥گزارش کارآموزی رشته مهندسی برق قدرت🔥گزارش کارآموزی آسفالت ریزی رشته معماری🔥بررسی HSE و اجرای آن در بندر خرمشهر🔥گزارش کارآموزی تاسیسات الکتریکی رشته برق🔥گزارش کارآموزی رشته عمران - آب🔥بررسی راهکارهای افزایش بهره برداری از کریدورهای ترانزیتی ایران درراستای توسعه تجارت کشور🔥گزارش کارآموزی شرکت خدمات کامپیوتری🔥راه های رشد سرمایه گذاری در مناطق آزاد تجاری کیش و قشم🔥بررسی نقش گمرک امیرآباد بهشهر در توسعه ترانزیت از طریق کریدور🔥تدوین مدل راهبردی مدیریت بحران در بندر خرمشهر🔥بررسی عوامل مؤثر بر بهبود عملکرد مناطق آزاد تجاری - صنعتی ایران🔥شناسایی فرصت ها و تهدیدهای جذب سرمایه گذاری در منطقه آزاد اروند
بررسی محصولات لبنی می ماس و تولید و استاندارد و کنترل کیفیت آنها|30012910|spv

فهرست مطالب

عنوان صفحه

فصل اول

مقدمه

تاریخچه محصولات

تاریخچه کارخانه

ظرفیت تولید

فصل دوم

مواد اولیه مورد استفاده

کنترل کیفیت آنها

فصل سوم

خطوط تجهیزات و ماشین آلات و نحوه قرار گیری آنها در

مختلف تولید

سیستم شستشو و تصفیه فاضلاب

فصل جهارم

تجهیزات آزمایشگاهی

انواع مختلف آزمایشات

استانداردها

فصل پنجم

نتیجه گیری

انتقادات

پیشنهادات

فصل ششم

منابع و مراجع

فصل اول:

مقدمه

شیر ماده غذایی با ارزشی است که از بدو تولد انسان مورد استفاده قرار گرفته است ودر تغذیه کودکان غذایی کامل و برای بزرگسالان دارای نقش مهم و اساسی است .در بین انواع غذاهای مصرفی روزانه شیر متعادل ترین ترکیبات را دارد شیر حاوی مواد لازم برای تولید انرژی و رشد بوده و بعلت دارا بودن آنتی بادی های لازم نوزاد را از ابتلا به بیماریها محفوظ می دارد شیر یکی از منابع مهم تأمین کننده کلسیم و فسفر مورد نیاز انسان است در هر لیتر شیر گاو 1 تا 2/1 گرم کلسیم و 1 گرم فسفر وجود دارد . نسبت کلسیم به فسفر در شیر 1 تا 4/1 است که با توجه به نحوه جذب هر یک از این دو عنصر در بدن انسان از نظر تغذیه حائز اهمیت است .

مصرف شیر و فراورده های آن باعث افزایش طول عمر افزایش کارآیی جسمی و فکری ، کاهش بیماریهای عفونی کاهش پوکی استخوان و رشد مطلوب در کودکان و نوجوانان می شود از نظر تغذیهای مصرف یک لیوان شیر معادل مصرف یک لیوان ماست یادو لیوان دوغ است شیر مایعی مغذی است که از ترشح غدد پستان در پستانداران ماده بدست می آید هدف از پرورش گاو شیری تولید شیر با کیفیت بسیار خوب است که تا حد امکان با استفاده از غذا و نیروی کارگر کمتری صورت می گیرد . در حال حاضر در خوشبینانه ترین حالت سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور 95 کیلوگرم می باشدکه میزان توصیهشده توسط متخصصین تغذیه 165 کیلوگرم می باشد این در حالی است که سرانه مصرف در برخی کشورهای توسعه یافته اروپایی به مقادیر بالاتر از 300 میرسد . سهم اشتغالزایی مستقیم صنعت شیر شامل گاوداریها، مراکز جمع اوری شیر و کارخانه های فرآوری شیر حدود 20 درصد از کل اشتغال بخش کشاورزی و 8/2 درصد از کل اشتغال کشور است

پروتئین شیر

بعد از آب مواد پروتئینی قسمت اعظم بافتهار نرم و 18 درصد وزن بدن را تشکیل می دهند . پروتئین ها مسئول ساخت ، نگهداری و ترمیم بافتهای بدن هستند و لازم است همیشه به مقدار لازم در رژیم غذایی استفاده شوند . پروتئینی که با خوردن غذا به بدن انسان می رسد در سیستم گوارشی و کبد به ترکیبات ساده تری شکسته شده و جذب سلولها می شود . واحدهای سازنده پروتئین به نام اسید امینه معروف است تاکنون 120 اسیدآمینه شناخته شده که 18 نوع آن در شیر موجود است از نظر علم تغذیه ، 8 نوع اسید آمینه از مجموع 20 نوع آن از اسیدهای آمینه ضروری بدن هستند که بدن قادر به ساخت آن نبوده و باید با غذا تأمین شوند . شیر دارای کلیه اسیدهای آمینه ضروری است وشیر و فراورده های شیری منبع بسیار خوبی برای تأمین مواد مورد نیاز بدن است . در کشورهای آمریکا ، کانادا و اروپای غربی 20 تا 30 درصد پروتئین از شیر تأمین می شود . این رقم در کشورهای آسیایی کمتر از 10 درصد است مصرف روزانه 5/0 لیتر شیر 50 درصد پروتئین مورد نیاز افراد بالغ را تأمین می کند .

کربو هیدرات ها

کربوهیدرات ها منابع مهم انرژی در غذا را تشکیل می دهند . کربو هیدرات ها بهمواد پر انرژی تجزیه شده و انرزی لازم را در بدن ایجاد می کنند . قند شیر لاکتوز نام دارد و شیرینی آن 30 برابر از قند و نیشکر کمتر است . همچنین لاکتوز مانند سایر قندها چاق کننده نیست و مصرف آن برای بیماران مبتلا به دیابت ، مضر نیست .

چربی

چربی شیر بسیار آسان هضم می شود و نقش عمده ای در تولید انرژی دارد . سایر مواد مانند قندها و مواد پروتئینی ، نمی توانند به میزان چربی ، مولد انرژی باشند . انرژی حاصل از چربی تقریبا دو برابر مقدار انرژی مواد قندی یا پروتئینی است . 50 درصد انرژی شیر کامل از مواد چربی موجود در آن تأمین می شود .

مواد معدنی موجود در شیر

املاح معدنی در شیر بصورت محلول یا ترکیب بامواد پروتئینی است که مجموع ان در شیر کمتر از یک درصد است . مهمترین مواد معدنی موجود در شیر عبارتند از کلسیم ، پتاسیم ، فسفر ، سدیم و مقدار بسیار کمی آهن .