بررسی گیاه پزشکی و انواع ویروسها و بیماری گیاهان

مطالب دیگر:
📖بررسی هویت شخصیتی و بررسی بحران هویت در نوجوانان و جوانان ایرانی📖بررسی تاکتیک دشمن در حمله به شهرها📖بررسی قزوین و مسجد جامع قزوین و معماری آن📖بررسی صافی کف پا و راههای درمان آن📖بررسی رنزو پیانو و آثار او📖بررسی مدیریت و انواع و سیر تکاملی آن و مروری بر رهبری زنان و تعریف سیستم و تئوری سیستم📖بررسی پرورش ماهیان سردابی و گرمابی و تغذیه آنها📖بررسی اوقات فراغت و بررسی ارتباط آن با مطالعه و تحصیلات📖بررسی اجاره و قوانین و احکام آن📖بررسی اعتیاد و مواد مخدر و عللی و راههای پیشگیری آن📖دستور العمل هایی برائ سنجش تعداد و هزینه جهانگرد📖بررسی حکمرانان ایران باستان و سلسله هاى ايرانى📖بررسی دستگاه زیراکس و تولیدات و چگونگی تبادل داده ها در آن📖بررسی جایگاه رسانه در عصر فناوری اطلاعات📖اهميت مديريت تحول ‌و مروری بر عوامل تسهيل كننده تغيير و بهــسازي در سازمانها و راهكارهاي غلـــبه ب📖بررسی میکروتوربین و ساختار و کاربرد آنها📖بررسی انواع دستگاه دماسنج و دماسنج دیجیتالی و قابلیتهای آن📖بررسی دستگاه فتوکپی و انواع و روند آن📖بررسی فعالیتهای قابل اجرا در اوقات فراغت و مروری بر گذراندن اوقات فراغت در ملل ها📖پاورپوینت آثار ثبت شده ایران در فهرست آثار ملی
بررسی گیاه پزشکی و انواع ویروسها و بیماری گیاهان|30012926|spv

فهرست

گزارش آزمایشگاه............................................................................................

مقدمه..........................................................................................................

تاریخچه گیاهپزشکی......................................................................................

تولید مثل در قارچها........................................................................................

ویروسها......................................................................................................

نماتدهای بیماری زای گیاهی.............................................................................

نماتد سیست چغندر........................................................................................

نماتد گالی توتون و تنباکو.................................................................................

نماتد مرکبات.................................................................................................

نماتد گالی گندم..............................................................................................

نماتد کیستی توتون.........................................................................................

نماتد مولد غده ریشه.......................................................................................

نماتد مولد زخم ریشه غلات..............................................................................

بیماری های گیاهی.........................................................................................

آفات , بیماری ها و علفهای هرز برنج.................................................................

بلاست برنج..................................................................................................

لکه زاویه ای پنبه.........................................................................................

زنگ سیاه ساقه گندم.......................................................................................

زنگ برگی گندم..............................................................................................

سفیدک کرکی آفتاب گردان................................................................................

کوتولگی زبر ذرت..........................................................................................

سیاهک آشکار جو و یولاف..............................................................................

سیاهک سخت جو...........................................................................................

پوسیدگی سیاه ساقه آفتاب گردان.......................................................................

زنگ آفتاب گردان...........................................................................................

لکه قهوهای یونجه.........................................................................................

ویروس موزاییک یونجه..................................................................................

پژمردگی آوندی پنبه........................................................................................

پژمردگی آوندی فوزاریومی...............................................................................

بیماری ویروسی پنیه.......................................................................................

پیچیدگی برگ پنبه...........................................................................................

پوسیدگی خشک ریشه حبوبات..........................................................................

برق زدگی نخود.............................................................................................

زنگ لوبیا و باقلا...........................................................................................

پوسیدگی اسکلروتی.......................................................................................

آنتراکتوز لوبیا..............................................................................................

بیماری باکتریایی حبوبات................................................................................

سوختگی باکتریایی سویا..................................................................................

گل جالیز.......................................................................................................

سیاهک معمولی ذرت......................................................................................

موزائیک چغندر.............................................................................................

پوسیدگی باکتریایی چغندر...............................................................................

پوسیدگی باکتریایی غلاف برنج .........................................................................

زنگ برگی جو...............................................................................................

منابع ومآخذ .................................................................................................

• گزارش آزمایشگاه

• جلسه اول

• کشاورزان معتقدند گوگرد برای جلوگیری از تش باد درفصل تابستان کاربرد دارد . اما درواقع درفصول گرم بخصوص دراستانهای جنوبی اگر دردمای 30 درجه سانتیگراد به بالا به گیاه گوگرد داده شود گیاه دچارسوختگی می شود ودرحالت سبز. گیاه خشک میشود وباعث نرسیدن مواد غذائی به ریشه شده وریشه دچار نکروز می شود.علائم موجود برروی این بوته گوجه فرنگی شامل سوختگی برگ پوسیدگی ریشه و محلول پاشی توسط کشاورز بوده است . برای مطمئن شدن از اینکه نکروز ریشه ناشی از قارچ بوده یا خیر ریشه گوجه فرنگی راکشت میدهیم . ابتدا ریشه را شسته تاگل ولای آن کاملا" پاک شود سپس ریشه را با قیچی قطعه قطعه کرده ودرون ارلن ریخته و100 سی سی آب به آن اضافه کرده ودرب آنرا با فویل می پوشانیم ودرون دستگاه shaker قرار میدهیم به مدت 20 دقیقه ودور 300.

• پس از 20 دقیقه یک توری روی ارلن می گذاریم وآب آلوده آن را خارج می کنیم و دوباره 100 سی سی آب به ارلن اضافه کرده و مراحل قبل را انجام می دهیم .

• سپس ارلن را به زیر هود برده دستها میز هود و... با الکل ضد عفونی می کنیم.محتوی ارلن را روی توری که روی بشر گذاشتیم می ریزیم . بعد ریشه روی توری را با آب مقطر استریل می شوئیم درون یک پتری دیش محلول وایتکس ریخته وریشه ها را به مدت یک دقیقه درون آن قرار می دهیم. این عمل برای آن است که باکتری های خارجی ریشه از بین بروند . سپس توری را با شعله ضدعفونی می کنیم و محتوی پتری را روی آن می ریزیم و دوباره آن را با آب مقطر استریل می شوئیم .

• هود

• دوعدد کاغذ صافی استریل را روی میز هود گذاشته وقطعات ریشه را روی آن میگذاریم و دو عدد کاغذ صافی دیگر را روی آن قرار می دهیم و روی کاغذ فشار وارد کرده تا آب آن خارج شود .چندین بار این عمل را انجام داده تا آب ریشه ها کاملا" گرفته شود . بعد ریشه ها را روی دو عدد کاغذ صافی قرار داده دو کاغذ صافی دیگر را روی ریشه ها گذاشته و به مدت دو ساعت زیر هود قرار می دهیم تا کاملا" خشک شود .

• ابتدا پنس و قیچی را با الکل ضدعفونی کرده و با شعله حرارت داده و می گذاریم خنک شود .پس ازدو ساعت قطعات ریشه را با پنس و قیچی به قطعات کوچکترتقسیم می کنیم .

• برای کشت نیاز به دو محیط کشتی PDAَ و CMA نیاز داریم . محیط کشت را کنار شعله کمی باز می کنیم و یک قطعه از ریشه را با پنس در وسط محیط قرار می دهیم و پنج قطعه دیگر را در اطراف آن قطعه قرار می دهیم سپس مشخصات گیاه را روی آن می نویسیم و چهار پتری را درون یک کیسه گذاشته هوای آن را کاملا" خارج می کنیم ودرب آن را محکم گره می زنیم ودرون دستگاه انکوباتور می گذاریم ( بمدت سه روز) .

• جلسه دوم

• علائم بیماری گیاه لوبیا شامل پوسیدگی ریشه و طوقه لوبیا وکشت قبلی زمین گندم وفاقد سم.

• تمام مراحل بصورت قبل است اما سه بار به مدت 20 دقیقه درد ستگا ه shaker قرار می دهیم سپس نمونه ها را به دو قسمت تقسیم می کنیم یک قسمت را فقط با آب مقطر استریل می شوئیم یک قسمت را با واتیکس ضد عفونی می کنیم . پس از خشک شدن نمونه ها را در محیط کشت PDA قرار می دهیم . نمونه های غیر ضدعفونی درپنج محیط ونمونه های ضد عفونی شده را در پنج محیط به روش قیل کشت می دهیم . و هرکدام را جداگانه درکیسه گذاشته و در دستگاه انکوباتور قرار می دهیم .